Warning: Undefined array key "sliding" in /customers/4/d/d/education4future.se/httpd.www/wp-content/plugins/widget-options/includes/pagebuilders/elementor/render.php on line 395 Warning: Undefined array key "sliding" in /customers/4/d/d/education4future.se/httpd.www/wp-content/plugins/widget-options/includes/pagebuilders/elementor/render.php on line 395

Alternativa bok- och mediamässan sänds kostnadsfritt

I korthet

Den Alternativa bok- och mediamässan som äger rum lördagen den 26 september i Stockholm har fått två stora mediaaktörer – Exakt24 och Swebbtv – att kostnadsfritt sända hela mässan via respektive mediekanal lördagen den 3 oktober kl. 11:00 – 18:00.
På grund av de restriktioner som Covid-19 medför tvingas vi reducera antalet fysisk publik, vilket innebär att du som bokat en biljett inte kommer att kunna besöka mässan men får följa den hemifrån lördagen därpå. För eventuell återbetalning se nedan.
Länken för att kunna se mässan hittar du på Exakt24, Swebbtv eller Education4Future:s hemsidor inom kort och vi återkommer med mer information om allt du behöver veta för att ta del av mässan.

Du som redan har köpt biljett har nu tre alternativ:

 1. Efterskänk betalningen som en gåva till oss för det viktiga arbete vi gör.
 2. Ha betalningen innestående till nästa mässa. Går allt enligt vår plan så kommer vi kunna ordna en ny mässa snart igen.
 3. Begära återbetalning.

Obs! Svarar du inte så kommer vi tolka det som att du väljer alternativ 1, vilket vi tackar enormt för. Du svarar till [email protected]  

Vi behöver ditt stöd!

Vi har fortfarande väldigt höga omkostnader för lokaler, datorer, kamerautrustning, transporter, material till mässan, framtagande av material till hemsidan m.m. samtidigt som vi förlorar alla intäkter då vi inte längre kan ha publik på plats i lokalen.

Därför är vi oerhört tacksamma och helt beroende av de gåvor vi får av er. Vill du skicka en gåva så kan du göra detta på tre sätt:
1) Swish 123-323 31 11 (Skriv ”Gåva” i meddelandefönstret)
2) Bankgiro 5482-3281 (Skriv ”Gåva” i meddelandefönstret och lägg till ditt namn så vi kan tacka dig)
3) Bli medlem – Vill du stötta oss långsiktigt så kan du bli Guld- eller Silvermedlem och därmed få många exklusiva förmåner, se https://education4future.se/bli-medlem-2/

Hela förklaringen

Alternativa bok- och mediamässan sänds kostnadsfritt via Exakt24 & Swebbtv.

Den Alternativa bok- och mediamässan som äger rum lördagen den 26 september i Stockholm, har glädjande nog fått två stora mediaaktörer i form av Exakt24 och Swebbtv att sända hela mässan via respektive mediekanal. Detta gör att vi istället för att nå runt 500 – 600 personer, som skulle ha närvarat fysiskt i lokalen, kommer att kunna nå 100 000-tals personer digitalt runt om i Sverige.
På grund av Covid-19 och de restriktioner som finns kring det, kommer mässan anpassas antalsmässigt efter detta. Sändningen i sin helhet kommer att gå av stapeln lördagen den 3 oktober klockan 11:00 – 18:00 via Exakt24 och Swebbtv:s kanaler. Länken för att kunna se mässan hittar du på Exakt24, Swebbtv eller Education4Future:s hemsidor inom kort och vi återkommer med mer information om allt du behöver veta för att ta del av mässan.

Vad innebär denna sändning?

Hela mässan kommer, från början till slut, att spelas in på plats. Varje paneldebatt, varje tal och samtliga intervjuer med de författare och utställare som görs, kommer att sändas. Sändningen kommer att fånga varje ögonblick av mässan för att på bästa möjliga sätt förmedla alla delar till er tittare. Filmteamet som kommer att spela in mässan har tidigare jobbat med stora evenemang och är mycket professionella. Vi hoppas och tror att ni kommer att uppleva detta event som unikt och fantastiskt. Något liknande har aldrig tidigare producerats i yttrandefrihetsrörelsen.

Bakgrunden och vår ursprungliga plan

Vår ursprungliga plan var att samla så många besökare som möjligt under ett och samma tak, så att vi tillsammans skulle få lyssna till ett antal föredrag samt mingla med de mest profilerade journalisterna, författarna och opinionsbildarna under trevliga former. Det konceptet blev så pass populärt att vi i våras hade över 500 personer anmälda. Sedan slog dessvärre Covid-19 till med påföljande restriktioner och vi tvingades flytta fram mässan.

Då vi märkte att restriktionerna började lätta valde vi att flytta fram datumet för mässan till lördagen den 26 september, i förhoppningen om att vi då fortfarande skulle kunna erbjuda mer än 500 personer en plats. En sådan lättnad i lagstiftningen har dock fortfarande inte skett i praktiken. Visserligen kommer några restriktioner att släppas från och med den 1 oktober, men tyvärr kan vi konstatera att vår typ av mässa fortfarande skulle ha i princip samma begränsningar. Vi har verkligen  vridit och vänt på allt för att se hur vi skulle kunna genomföra mässan på bästa möjliga sätt. Vi har bland annat varit i kontakt med jurister, polis och andra mycket insatta personer och de alla ger oss samma råd; att begränsa mässan till 50 personer i publiken.

Vi kommer således att ha 50 personer som publik på plats och för att vara rättvis så kommer de första 50 som anmälde sig att få denna möjlighet. Vi kontaktar de 50 som var först med att boka in sig och har du inte blivit kontaktad så är du inte en av dessa.

Vi behöver ditt stöd!

Vi har fortfarande väldigt höga omkostnader för lokaler, datorer, transporter, kamerautrustning, material till mässan, framtagande av material till hemsidan och dess underhåll m.m. samtidigt som vi förlorar alla intäkter eftersom vi inte längre kan ha publik på plats i lokalen.

Därför är vi oerhört tacksamma och helt beroende av de gåvor vi får av er. Vill du skicka en gåva så kan du göra detta på tre sätt:
1) Swish 123-323 31 11 (Skriv ”Gåva” i meddelandefönstret)
2) Bankgiro 5482-3281 (Skriv ”Gåva” i meddelandefönstret och lägg till ditt namn så vi kan tacka dig)
3) Bli medlem – Vill du stötta oss långsiktigt så kan du bli Guld- eller Silvermedlem och därmed få många exklusiva förmåner, se https://education4future.se/bli-medlem-2/

Har du redan köpt en biljett?

Du som redan har köpt biljett har nu tre alternativ:

 1. Efterskänk betalningen som en gåva till oss för det viktiga arbete vi gör. Vi kommer att behöva varje krona för att få till denna mässa och vi hoppas givetvis att så många som möjligt kan tänka sig att bidra och hjälpa äkta yttrandefrihet på detta sätt!
 2. Ha betalningen innestående till nästa mässa. Går allt enligt vår plan så kommer vi att kunna ordna en ny mässa snart igen.
 3. Begära återbetalning.

Obs! Om du inte själv hör av dig så tolkar vi det som att du har valt alternativ 1, vilket vi tackar enormt för. Du svarar till [email protected] 

Hjälp oss att sprida budskapet om denna viktiga mässa

Stöd vårt upprop om media- och yttrandefrihet. Ta vara på tillfället att bilda dig din egna uppfattning om våra kända talare. Vad håller du med om? Eller inte? Lev som vi lär – stå upp för det fria ordet och den fria tanken. Välj ut de av alla dessa modiga journalister, författare och opinionsbildare som du tycker bäst om och stöd dessa på det sätt du kan.

Visa ditt stöd till Exakt24 och Swebbtv

Exakt24 och Swebbtv förstår vilket enormt arbete vi har lagt ner på att samla en sådan mängd viktiga författare och talare och vill hjälpa mässan att uppnå den spridning som den förtjänar genom att själva gå in och göra så att hela mässan spelas in på ett professionellt sätt.

Stöd gärna Exakt24 och bli stödprenumerant genom att gå in på följande länk. https://www.exakt24.se/stod-exakt24/

Stöd gärna Swebbtv och ge en gåva genom att gå in på följande länk. https://swebbtv.se/donera

Detta är extra värdefullt för Exakt24 att få stödprenumeranter eftersom det är antalet betalande stödprenumeranter som avgör hur snart de kommer att kunna få över en miljon kronor i presstöd från staten för att verkligen kunna konkurrera med gammelmedia.

Med vänliga hälsningar

Eva Donell, ordförande Education4Future

Annons
0
  0
  Din varukorg
  Din varukorg är tomTillbaka till butiken
  Warning: Undefined array key "sliding" in /customers/4/d/d/education4future.se/httpd.www/wp-content/plugins/widget-options/includes/pagebuilders/elementor/render.php on line 395

  Investera

  För tillfället har använder vi enbart banköverföringar/ bankgiro som betalmedel. Fler betallösningar kommer inom kort.

  BG: 11111-1-1-1-1-1-1–111

  Medlemsansökan

  För tillfället har använder vi enbart banköverföringar/ bankgiro som betalmedel. Fler betallösningar kommer inom kort.

  BankGiro: 5482-3281
  Märk betalningen med “medlem”, sätt den som återkommande och skicka gärna en hälsning i formuläret.

  Bli månadsgivare

  För tillfället använder vi enbart banköverföringar/ bankgiro som betalmedel. Fler betallösningar kommer inom kort.

  Kontakta oss för att få veta mer!