

“Nyttig mat”, inte så nyttig som du tror
“Nyttig mat”, inte så nyttig som du tror.
Alexander Söderberg går igenom varför mycket av den påstått hälsosamma maten inte är så nyttig som den påstås. Han går givetvis också in på vad man istället bär äta mer utav för att hålla sig frisk och kry långt upp i åren.
Denna föreläsning kan du se digitalt.
Vad är egentligen nyttig mat?
Frågan vad som är nyttigt och inte är något som vi länge har funderat på. Vad som får oss att bli starkare och vad som får oss att bli svagare. Finns det något som gör oss smalare och vad finns det mest energi i? Dessa frågor har länge plågat oss människor men vi har aldrig haft så svårt att bedöma detta som nu.
Idag har vi ICA-Maxi och stora kedjor där maten säljs i till synes ändlösa hyllor. Färskvaror som håller i flera veckor och en biff från södra halvan av jordklotet som är billigare än en biff som kommer från södra Sverige. Vi har skolan som lärt sedan barnsben att tallriksmodellen är det man ska följa för att få en hälsosam kropp. Detta virrvarr av information och intressen gör det svårt att veta vad som är bra för din kropp och inte. Alexander ska med sin bästa förmåga reda ut detta.
Vem är Alexander Söderberg?
Alexander är en före detta elitidrottare och analytisk kemist (fil.mag./MS) som på allvar började intressera sig för personlig utveckling för 3-4 år sedan då han kände att livet inte gick i önskvärd riktning och konkret ville göra något åt saken. Förra året sade han självmant upp sig från sin tjänst på ett större LifeScience-företag för att påbörja egna projekt och initiativ inom personlig utveckling. Förutom att vara i uppstarten av en egen hemsida och eget företag inom denna bransch så hjälper han även till med att producera lite material för Education4Future.