Blågula korset

Vi hjälper utsatta svenskar
Varje krona går oavkortad till de utsatta

Blågula Korset är en fristående välgörenhetsorganisation och är inte en del av föreningen Education4Future. Vi stöttar och gör mer än gärna reklam för deras verksamhet.

Education4Future

Vad är Blågula Korset?

En fristående välgörenhetsorganisation

Blågula Korset är en medlemsstyrd välgörenhetsorganisation för utsatta grupper i Sverige. Våra volontärer driver verksamhet för social trygghet och för att lindra mänskligt lidande bland de som i dagens samhälle diskrimineras på grund av att de är svenskar.

Vi ger materiellt och moraliskt stöd till våra behövande och eftersträvar en gemenskap och solidaritet bland alla som delar våra värderingar.

Blågula Korset är en ideell och oavlönad organisation där alla insamlade medel oavkortat går till våra välgörenhetsarbeten.

Blågula Korset är en fristående välgörenhetsorganisation och är inte en del av föreningen Education4Future. Vi stöttar och gör mer än gärna reklam för deras verksamhet.

Vilka hjälper vi?

homeless-3584319_1280
Hemlösa
old-peoples-home-524234_1280
Utsatta äldre
tears-4551435_1280
Brottsoffer
broken-1391025_1280
Politiskt förföljda
boy-4169411_1280
Fattiga barnfamiljer

Därför behövs vi

Play
Play
Play
Play
previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Hur gör vi skillnad?

  • Volontärer

    Alla donationer som kommer till Blågula Korset går oavkortat till de utsatta. Inte en enda krona går till löner eller dylikt. Detta gör oss unika mot nästan alla andra aktörer. Alla som hjälper gör det ideellt.

  • Välriktad hjälp

    Vi hjälper där det verkligen behövs. Vi ger den hemlösa mat när han är hungrig eller kläder när det är kallt. Vi hjälper att betala hyran som riskerar att slänga ut en småbarnsfamilj på gatan. 

  • Inga skygglappar

    Vi hjälper de grupper som andra uppenbarligen prioriterar bort. Vi begränsas inte av någon värdegrund eller politiska floskler.

Självklart längtar vi tillbaka till det gamla och trygga Sverige vi en gång kände och älskade.
Men vår strävan är enbart riktad mot framtiden – en framtid då den empatiska svenska folksjälen än en gång förstår att den främsta plikten är att värna och främja det egna folkets väl.

- Tor-Björn, Styrelsemedlem

Vårt arbete

Vi kämpar för ett samhälle som bygger på kärlek och respekt där alla i Sverige kan känna sig trygga och må bra. Därför har vi identifierat följande grupper som hjälpmottagare.


Hemlösa
– Idag är vi vana att se hemlösa tiggande romer – men visste du att 33 250 svenskar lever utan tak över huvudet? Vi erbjuder mat, värme, vård- och hygienmöjligheter till hemlösa samt bjuder in till sociala träffar.


Utsatta äldre
– Visste du att 328 000 äldre svenskar lever under EU’s fattigdomsgräns? Vi samordnar praktisk hjälp i vardagen, erbjuder möjlighet att få mat och andra förnödenheter samt hjälper till att förebygga avhysning från bostaden.


Fattiga barnfamiljer
– Idag lever 1 av 6 svenska barnfamiljer under EU’s fattigdomsgräns. Utöver stödet vi erbjuder de äldre, så ordnar vi kompisgrupper, läxhjälp och bjuder in till vår ungdomsverksamhet som anordnar träffar och utflykter.


Brottsoffer
– Visste du att endast 5 av 100 våldtäktsbrott leder till fällande dom? Vi finns där för att erbjuda stöd och omsorg till dig som lider av trauman från brott som du har blivit utsatt för. Sök oss på vår stödlinje via telefon eller chatt.


Politiskt förföljda –
Du visste säkert att många svenskar utsätts för systematiskt åsiktsförtryck i strid med FN’s konvention om mänskliga rättigheter? Vi ger rättslig konsultation och upprättar kontakt med politiskt oberoende fackliga företrädare för att garantera dina demokratiska fri- och rättigheter.

Ett par timmar av din tid kan göra stor skillnad för någon av dessa grupper – engagera dig som volontär och gör skillnad för Sveriges utsatta!

Vårt arbete

Vi kämpar för ett samhälle som bygger på kärlek och respekt där alla i Sverige kan känna sig trygga och må bra. Därför har vi identifierat följande grupper som hjälpmottagare.

Hemlösa – Idag är vi vana att se hemlösa tiggande romer – men visste du att 33 250 svenskar lever utan tak över huvudet? Vi erbjuder mat, värme, vård- och hygienmöjligheter till hemlösa samt bjuder in till sociala träffar.

Utsatta äldre – Visste du att 328 000 äldre svenskar lever under EU’s fattigdomsgräns? Vi samordnar praktisk hjälp i vardagen, erbjuder möjlighet att få mat och andra förnödenheter samt hjälper till att förebygga avhysning från bostaden.

Fattiga barnfamiljer – Idag lever 1 av 6 svenska barnfamiljer under EU’s fattigdomsgräns. Utöver stödet vi erbjuder de äldre, så ordnar vi kompisgrupper, läxhjälp och bjuder in till vår ungdomsverksamhet som anordnar träffar och utflykter.

Brottsoffer – Visste du att endast 5 av 100 våldtäktsbrott leder till fällande dom? Vi finns där för att erbjuda stöd och omsorg till dig som lider av trauman från brott som du har blivit utsatt för. Sök oss på vår stödlinje via telefon eller chatt.

Politiskt förföljda – Du visste säkert att många svenskar utsätts för systematiskt åsiktsförtryck i strid med FN’s konvention om mänskliga rättigheter? Vi ger rättslig konsultation och upprättar kontakt med politiskt oberoende fackliga företrädare för att garantera dina demokratiska fri- och rättigheter.

Ett par timmar av din tid kan göra stor skillnad för någon av dessa grupper – engagera dig som volontär och gör skillnad för Sveriges utsatta!

Vår vision

2020 2020 bildades Blågula Korset med en vision om ett humant samhälle där svenskars människovärde respekteras. Att synliggöra och bearbeta de humanitära problem som uppkommit i Sverige under de senaste årtiondena är bakgrunden till Blågula Korsets bildande.
Vi eftersträvar ett samhälle där ingen diskrimineras och förnekas rätten till hjälp och stöd. Vi arbetar för att lindra mänskligt lidande och öka den sociala tryggheten i Sverige, samtidigt som vi vill sprida kunskap om frågor som är relevanta för vår verksamhet.

Våra grundprinciper

Blågula Korset är en ideell välgörenhetsorganisation utan eget vinstintresse.

Blågula Korset arbetar för att lindra människors lidande utifrån deras behov – i första hand de mest nödställda som diskriminerats på grund av nationalitet, etnicitet, religion, samhällsställning eller politiska åsikter.

Blågula Korset eftersträvar samarbete och utbyte med andra allmännyttiga föreningar.

Du behövs!

Att det finns så många svenskar där ute på gatan och att så få får upprättelse efter en våldtäkt kan tyckas overkligt. Men det är en bitter verklighet för många människor. När staten och rättsystem sviker så måste vi hjälpa till! En dag kan det vara du eller någon du känner som hamnar där ute. Att ge en liten del av dina pengar kan göra enorm skillnad. Vi behöver hjälp av människor som antingen hjälper till eller som ger oss medel att hjälpa fler.

Hur vill du bidra?

Bli volontär eller bidragsgivare, kontakta oss!

Blågula Korset har i dagsläget inga betallösningar eller egen hemsida. Vill du ändå stötta oss i denna kritiska uppstartsperiod kan du kontakta oss på; kontakt@blagulakorset.se

Frågor och svar

Tycker att du projektet är intressant och skulle vilja undersöka saken mer så är det bästa att kontakta oss på; kontakt@blagulakorset.se

Alla donationer, oavsett belopp är mycket uppskattade och värdefulla för vår verksamhet. Tack för att du vill bidra till vårt välgörenhetsarbete!

Bokföringen av föreningens ekonomi sker fortlöpande av utsedda ekonomiansvariga och granskas av behörig revisor. Minst 2 veckor före årsmötet lämnar denne sin revisionsberättelse till stämman så att denna kan visas för alla medlemmar som bilaga till stämmokallelsen.

Styrelsen väljs på årsmötet och har mandat att leda verksamheten enligt stämmans beslut och föreningens stadgar.

Vi bjuder in till såväl fysiska som digitala informationsträffar med jämna mellanrum. Datum för dessa publiceras i kalendariet och omnämns i vårt nyhetsbrev.

Inga personuppgifter sparas för våra donatorer och månadsgivare, om de inte själva begär att bli registrerade för återkommande kontakt eller önskar bli omnämnda t ex på hemsidan eller i våra tryckta publikationer. Volontärers personuppgifter såsom namn, telefonnummer, e-postadress etc sparas internt så länge denne är aktiv i vår verksamhet.

Investera

För tillfället har använder vi enbart banköverföringar/ bankgiro som betalmedel. Fler betallösningar kommer inom kort.

BG: 11111-1-1-1-1-1-1–111

Medlemsansökan

För tillfället har använder vi enbart banköverföringar/ bankgiro som betalmedel. Fler betallösningar kommer inom kort.

BankGiro: 5482-3281
Märk betalningen med “medlem”, sätt den som återkommande och skicka gärna en hälsning i formuläret.

Bli månadsgivare

För tillfället använder vi enbart banköverföringar/ bankgiro som betalmedel. Fler betallösningar kommer inom kort.

Kontakta oss för att få veta mer!